Kanal D izle Star Tv izle Atv izle Show Tv izle Fox Tv izle TRT 1 izle NTV Spor izle Kral Tv izle A Haber izle Tv8 izle NTV izle CNN izle Samanyolu izle Tjk Tv izle Yumurcak Tv izle

Antep Fıstığının Festival Ateşi 7'nci Kez Yandı


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 7.Uluslararası Antep Fıstığı Kültür ve Sanat Festivali başladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 7. Uluslararası Antep Fıstığı Kültür ve Sanat Festivali başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, festivalin açılışındaki konuşmasında, etkinliğe KKTC,PolonyaBelçikaSlovenya, Kırgısıztan, Sırbistan, Çek Cumhuriyeti olmak üzere 13 ülkeden katılımın olduğunu söyledi.
Festivalin bu yılki onur konuğunun Hollanda olduğunu ifade eden Güzelbey, bu yıl iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yıl dönümü olduğunu anımsattı. Türkiye genelinde yaşanan terör olaylarına da değinen Güzelbey, şöyle konuştu: "Son günlerde özellikle Gaziantep de olmak üzere ülkemizin birçok yerinde bizi üzüntülere boğan olaylar meydana geldi. Hatta festivalin iptal edilmesi gibi bir durum bile bizlere iletildi. Oysa biz tam tersini düşünüyoruz. Eğer biz bu festivali iptal edersek işte o zaman terörün ekmeğine bal çalmış oluruz. Bunlar zaten neyi hedefliyorlar, bir kaos olsun, insanlar içine kapansın, sokağa çıkmasın, bir belirsizlik ortamı hakim olsun ve sonra da insanlar desinler ki, 'Yeter artık ne olursa olsun', biz tam tersini düşünüyoruz."
Güzelbey, festivali patlama sonrasında kentte bir karamsarlık ortamı oluşmaması açısından bir vesile olarak gördüklerini belirterek, kendilerinin yaptığı bütün açıklamalarda ve anonslarda, "Biz dimdik ayaktayız. Biz birliğiz, biz beraberiz. Bizim birliğimizi ve beraberliğimizi kimse bozamaz." dediklerini vurguladı.
Gaziantep Ticaret Odası Başkan Vekili Mehmet Yetkin Şekerci, Hamburg Eyalet Parlamentosu Eski Başkanvekili Nebahat Güçlü, AB Parlamentosu Eski Milletvekili ve Müzakerelerden Sorumlu Devlet Bakanlığı AB Danışmanı Ozan Ceyhun ve Ak Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak'ın konuşmalarının ardından festival meşalesini yakan protokol üyeleri, yerli ve yabancı ekiplerle kortej yürüyüşü yaptı. Kortejin ardından festivale katılan yerli ve yabancı grupların gösterileri festival alanını dolduran Gaziantepliler tarafından coşku ile izlendi. Türk-Hollanda ilişkilerinin 400.yıl dönümü dolayısıyla festivalin onur konuğu olan Hollanda'dan gelen Amsterdam Klezmer Band Grubu'nun konserine konuklar dans ederek eşlik etti. Festivali açılış konserini veren ünlü Yeni Türkü grubu seslendirdiği parçalarla Gaziantep halkına unutulmaz bir festival gecesi yaşattı.

gallery