Kanal D izle Star Tv izle Atv izle Show Tv izle Fox Tv izle TRT 1 izle NTV Spor izle Kral Tv izle A Haber izle Tv8 izle NTV izle CNN izle Samanyolu izle Tjk Tv izle Yumurcak Tv izle

Gaün'de 'İntörn Uygulaması' Başladı


Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafından Türkiye'de mühendislik eğitiminde devrimsel bir ilk olan 'İntörn Uygulaması' başladı.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafından Türkiye'de mühendislik eğitiminde devrimsel bir ilk olan 'İntörn Uygulaması' başladı.
İş dünyası ve öğrenciler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanan İntörn Uygulaması, eğitim çevrelerinin ve kamuoyunun dikkatini çekmeye devam ediyor. Türkiye'de bir ilk olacak uygulama için olumlu tepkiler aldıklarını söyleyen GAÜN Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin İntörn Uygulaması'na intibaklarının sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildiğini belirtti.
"Dünya ve Türkiye hızla değişiyor, kabuk değiştiriyor" diyen Coşkun şöyle konuştu:
"Üniversitelerdeki statükocu ve Durağan eğitim stratejileri de değişmek zorunda. Artık geldiğimiz noktada; inovatif, hızlı düşünmek ve hemen 'uygulamak' zorundayız. Geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanlığı, hukuk sisteminin yeni yol haritasını belirledi. Hazırladığı Yargı Reformu Strateji Taslağında, İntörn Uygulamasını hukuk fakültelerine zorunlu olarak öngörüyor. Buna göre, hukuk fakültesi öğrencileri artık eğitimlerinin bir bölümünü kişi ve kuruluşlara hukuki danışmanlık yaparak tamamlayacak. Aklın yolu bir. Tüm bunlar bizim GAÜN olarak ne kadar doğru yolda olduğumuzu bir kere daha gösterdi. Seneye, İntörn Uygulamasını başta İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olmak üzere diğer fakültelerimizde de yaygınlaştırmak istiyoruz. GAÜN fark oluşturmaya ve öncü olmaya devam edecek."
"İntörn uygulaması ile yedinci dönem sonunda tüm teorik derslerini bitiren Mühendislik Fakültesi öğrencilerimiz, son (sekizinci) sömestrlerini, hiçbir ders almadan, akredite olmuş firmalarda ve sanayi kuruluşlarında saat 08: 00-17: 00 arasında bizatihi çalışarak geçirecekler" ifadelerini kaydeden Coşkun, "Bu bağlamda öğrencilerimiz hayata daha iyi hazırlanmış, daha fazla deneyim kazanmış olacak ve iş bulma konusunda da avantajlı konuma gelecekler. Ayrıca bu uygulama üniversite ile sanayi arasındaki ilişkilerin gelişmesine ciddi katkı sağlayacak" dedi.
1 Kasım 2012 tarihinde Isparta'da Süleyman Demirel Üniversitesi'nde yapılacak olan uluslararası katılımlı 'Geleceğin Mühendislik Eğitiminde Endüstri ile İşbirliği' sempozyumuna davet edilen Prof. Yavuz Coşkun, burada 'Mühendislikte başarının şifresi: İntörn' isimli bir konuşma yapacak.
Coşkun, başta Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi, öğretim üyeleri ve öğrenciler olmak üzere, İntörn Uygulamasına destek veren herkese teşekkür ettiklerini söyledi.

gallery