Kanal D izle Star Tv izle Atv izle Show Tv izle Fox Tv izle TRT 1 izle NTV Spor izle Kral Tv izle A Haber izle Tv8 izle NTV izle CNN izle Samanyolu izle Tjk Tv izle Yumurcak Tv izle

Denemesi Yapılan Yer Fıstığı Ekiminde Başarı Sağlandı

Araban ilçesinde alternatif ürün olarak yer fıstığı yetiştirme deneme ekiminde başarı sağlandı.

Araban ilçesinde alternatif ürün olarak yer fıstığı yetiştirme deneme ekiminde başarı sağlandı. 

Araban Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Zeynel Güneş, ilçeye bağlı Karababa köyünde Gaziantep bölgesinin ilk ürün denemesi olarak ekimini yapılan fıstıkta inceleme yaptı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Araban Ovası'nda ilk deneme ürünü olarak ekimi gerçekleştirilen ve Ekim ayında hasadı yapılacak olan yer fıstığında yüksek rekolte beklendiği bildirildi. 

İlçeye bağlı Karababa köyü çiftçilerinden Kazım Kılıç, Araban Ovası'nda ve Gaziantep bölgesinde ilk ürün deneme ekimi olarak yer fıstığı ekimini gerçekleştirdiğini belirterek şunları söyledi,"Karababa köyü kepir mevkiindeki kardeşim Mustafa Kılıç'a ait 85 dönümlük araziye Araban Ovası'nda ve Gaziantep bölgesinde ilk ürün deneme ekimi olarak genelde Osmaniye bölgesinde yetişen yer fıstığı deneme ekimini yaptım. Araban Ovası'nda ilk ürün denemesi olarak ekimini yaptığım yer fıstığı ekimi sırasında Araban Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde gerekli bilgileri aldım. Dikim, sulama, bakım uygulamalarını eksiksiz yerine getirip tamamen organik olarak yetiştirdiğim yer fıstığının önümüzdeki Ekim ayının 15-20'sinde hasadını yapacağız. Araban Ovası'nda yetişen tarım ürünlerine yeni ürün denemesi olarak eklediğim yer fıstığının Ekim ayında yapacağım hasada dönüme 350-400 kilogram ürün almayı bekliyorum diye konuşan Kılıç, Araban Ovası'nda ilk deneme ekiminde yetiştirdiğim yer fıstığının kilogramını 2,5-3 TL den alıcı bağlantımızı da yaptık hasat yaptığım gün gelip tarlada alacaklar. Önümüzdeki yıl Araban Ovası'nda ilk deneme ekimi yaptığım yer fıstığı üretiminin artacağı yönünde bilgiler alıyorum" dedi.

gallery