Kanal D izle Star Tv izle Atv izle Show Tv izle Fox Tv izle TRT 1 izle NTV Spor izle Kral Tv izle A Haber izle Tv8 izle NTV izle CNN izle Samanyolu izle Tjk Tv izle Yumurcak Tv izle

Transit Eşyayı Değiştirirken Yakalandılar


Gaziantep Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü, Mersin ve diğer illerdeki gümrük idarelerinden transit olarak yurtdışına sevk edilen araçların yüklerini değiştirdikleri iddiasıyla 8 kişiyi gözaltına aldı.

Gaziantep Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü, Mersin ve diğer illerdeki gümrük idarelerinden transit olarak yurtdışına sevk edilen araçların yüklerini değiştirdikleri iddiasıyla 8 kişiyi gözaltına aldı.
GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ekipleri, GATEM Kuruyemişçiler Sitesi'nde bir TIR'ın güvenlik halatı koparılarak aracın yan tarafından yurt içinde taşınmak üzere eşya yüklendiğini tespit etti. Mersin'den Gürbulak'a Transit Rejimi Kapsamı'nda sevk edilen eşya yüklü TIR'a cips türü eşya yüklendiği anlaşıldı. Araçtaki yükün transit belgeleriyle uyuşmadığı ortaya çıkınca, eşya sahibi firmanın, ikinci bir aracı yükleyerek gümrüğe sunmaya çalıştığı, böylelikle ilk aracın yüklemesinin yanlış yapıldığı şeklinde bahane sunarak Gümrük çalışanlarını yanıltmaya çalıştığı tespit edildi.
Gaziantep, Mersin, Iğdır ve İstanbul illerinde yürütülen soruşturma sonucunda ele geçen eşyalara ve araca el konuldu. Olayla ilgili M.E, F.O., A.G., F.E., O.O, E.T, M.D. ve M.H.T., isimli şahıslar hakkında Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

gallery